راه اندازی مزرعه پرورش شتر مرغ نیازمند سرمایه اولیه است. برای پرورش شتر مرغ بر اساس توانایی مالی تان تصمیم بگیرید. هرگز برای گسترش فضای پرورش از کسی وام نگیرید بلکه بر اساس هزینه ای که خودتان می توانید بکنید فعالیت تان را آغاز کنید.
از آنجایی که فقط زمان فروش جوجه شترمرغ متوجه می شوید که فعالیت تان سود آور است یا نه، بنابراین نباید هزینه زیادی برای شروع کار پرورش جوجه شترمرغ بکنید. باید با ساده ترین ابزار و ساختمانی که در اختیار دارید کار را شروع کنید. بسیاری از اوقات دیده شده است که مزرعه داران بدون برنامه اقدام به خرید دستگاه های مدرن و بسیار مجهز می کنند و هنگامی که باید شروع به بازاریابی کنند با نبود یا کمبود بودجه روبرو می شوند و این به دلیل ناکافی بودن تولید برخلاف انتظارشان می باشد. بنابراین در ابتدای کار، ساده شروع کنید و فقط به خرید بعضی ابزاری بپردازید که تاثیر زیادی بر روی تولید دارند که از آن جمله می توان به تهیه دستگاه انکوباتور اشاره کرد که یک انکوباتور خوب بر روی تولید بسیار تاثیرگذار می باشد و یک انکوباتور بد تاثیر منفی در روند تولید خواهد داشت.
شما باید به بررسی هزینه ها در پایان کار بپردازید تا اگر فروش جوجه شترمرغ در آن قسمت سوددهی ندارد آن هارا حذف کنید. مثلا اگر قصد فروش جوجه شترمرغ را دارید باید حساب کنید هزینه هر تخم جوجه شترمرغ چقدر است؟ هزینه تولید جوجه شترمرغ یکروزه چقدر است و در نهایت هم باید میزان درآمد را نسبت به هزینه ای که کرده اید محاسبه کنید.
انواع روش پرورش شترمرغ
برای پرورش شترمرغ روش های مختلفی وجود دارد که در اینجا به توضیحاتی در این باره می پردازیم.
روش اول که از سایر روش ها معمول تر می باشد این است که شما دارای مولدهایی می باشید که قابلیت تخم گذاری دارند. خودتان هم جوجه ها را تا زمان کشتار پرورش می دهید. خوبی این روش این است که خود شما بر تمامی امور به خوبی نظارت خواهید داشت و اگر جایی دچار مشکل شدید جز خودتان کسی را مقصر نخواهید دانست. زمانی که شما همه کارها را خودتان انجام می دهید و هیچ دستگاه انکوباسیونی نیز در اطراف شما وجود ندارد و خودتان باید این کار را نیز انجام دهید و مزرعه تان هم به قدری بزرگ باشد که نیاز به افراد دیگری برای نگهداری شترمرغ ها داشته باشید بیشترین هزینه را متحمل خواهید شد. ولی در کل با توجه به اینکه امروزه پرورش شتر مرغ بسیار تخصصی شده است، هر مزرعه دار ترجیح می دهد کار تخصصی خود را در آن زمینه انجام دهد.
روش بعدی برای تولید شتر مرغ ها این است که مزرعه دار مولد را پرورش داده و تخم آن ها را به فروش می رساند و از این راه کسب درامد می کند.
روش بعدی این است که مزرعه دار، تجهیزات جوجه کشی را تهیه می کند و مزرعه داران تخم جوجه شترمرغ های شان را برای جوجه کشی به آن ها می سپارند و به آن ها پول پرداخت می کنند و یا اینکه تخم شتر مرغ را می خرند و پس از جوجه کشی، نسبت به فروش جوجه شترمرغ یک روزه اقدام می کنند. خرید یک سیستم جوجه کشی قوی بسیار گرانقیمت می باشد و قبل از این که اقدام به خرید تجهیزات کنید باید تقاضای موجود منطقه و یا تامین تخم جوجه شترمرغ را به خوبی بررسی کنید تا متحمل هزینه نشوید.
کم هزینه ترین روش در پرورش شترمرغ ها فقط انجام پرواربندی جوجه شترمرغ ها می باشد. در این روش مزرعه دار جوجه ها را در سن خاصی می خرد و تا زمان کشتار آن ها را پرورش می دهد ولی در این روش باید بازاریابی به خوبی انجام شود تا در پایان کار با مشکل مواجه نشوید.